Acasă Actualitate SUA ar avea militari activi pe teritoriul Taiwanului, de cel puțin un...

SUA ar avea militari activi pe teritoriul Taiwanului, de cel puțin un an de zile. Pentagonul refuză să comenteze informația

369
0

Informațiile, publicate de presa internațională dar neconfirmate în mod formal de Pentagon, arată că aproximativ 24 de instructori din cadrul forțelor speciale americane și un număr necunoscut de pușcași marini se află în acest moment în Taiwan, pentru a pregăti forțele acestei țări pentru o eventuală invazie din China. Trupele americane ar fi fost trimise în secret în Taiwan încă din timpul Administrației Trump.

Potrivit raportului, publicat pentru prima dată de The Wall Street Journal, militarii americani nu au menținut o prezență permanentă în regiunea asiatică.

Oficialii SUA au refuzat să comenteze autenticitatea informațiilor, dar purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că “sprijinul și relația noastră defensivă cu Taiwanul rămân active pentru a combate amenințarea actuală reprezentată de China”. Anterior, Centrul de comandă al US Navy a confirmat faptul că există “exerciții și antrenamente de rutină între forțele Taiwanului și cele ale SUA”.

Raportul a fost publicat la doar câteva zile după ce președinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, a publicat în presa internațională un articol în care arăta că întreaga ordine mondială va fi răsturnată dacă țara sa cade în mâinile Chinei și a asigurat că “va lua toate măsurile necesare pentru a proteja libertatea și stilul de viață democratic al țării”.

SUA sunt cel mai mare furnizor de armament al Taiwanului, dar instruirea forțelor acestei țări s-a limitat oficial la tipurile de rachete, avioane și alte tipuri de arme achiziționate. Este pentru prima dată când există informații privind prezența unor forțe americane active pe teritoriul statului asiatic, considerat de China ca fiind o provincie rebelă. Țara și-a declarat independența în 1949 și a fost susținută economic și militar de SUA. După reformele politice dintre 1970 și 1990, Taiwan a devenit o democrație autentică.

Ministerul de Externe al Chinei a făcut un apel către SUA de a-și opri ajutorul militar oferit Taiwanului, precizând că “țara va face tot posibilul pentru a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.