Acasă Actualitate Italia. Peninsula și-a atins obiectivul de a vaccina peste 80% din populația...

Italia. Peninsula și-a atins obiectivul de a vaccina peste 80% din populația de peste 12 ani cu schema completă

169
0

Italia a reușit să obțină „imunitatea de turmă”, după ce a vaccintat mai bine din 80% dintre cetățenii cu vârsta peste 12 ani.

Ținta de 80% a fost stabilită de comisarul italian pentru situații de urgență, Francesco Paolo Figliuolo, în martie și a fost atinsă în seara de 9 octombrie. “Acesta este un nivel critic despre care spun experții – și tendința pe care am înregistrat-o de săptămâni confirmă acest lucru – că riscul de spitalizare este redus drastic”, a precizat biroul de presă al comisarului.

Guido Rasi, fost director al Agenției Europeane pentru Medicamente (EMA) și actual consilier al Figliuolo, a declarat că nu este doar un prag simbolic: “Este un nivel care, arată calculele, se corelează cu o reducere semnificativă a circulației virusului și o reducere drastică a internărilor în spitale”.

Rasi a adăugat că reducerea numărului de internări în spitale a fost esențială pentru redresarea economică a Italiei și pentru a ajuta sistemul național de îngrijire a sănătății să se concentreze pe servicii care nu sunt legate de Covid.

Autoritățile precizează că atingerea obiectivului de 80% nu este suficientă, iar inocularea trebuie continuată și pe segmentul de populație cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, pentru a învinge pandemia.

Italia a înregistrat peste 131 de mii de decese provocate de Covid din februarie anul trecut, a doua cea mai mare valoare din Europa după Marea Britanie și a noua la nivel mondial. Până în prezent, țara a raportat 4,7 milioane de cazuri de coronavirus.

Potrivit Ministerului Sănătății din Italia, 43.229.551 de persoane cu vârsta peste 12 ani, dintr-o populație totală de aproximativ 60 de milioane și-au finalizat ciclul de vaccinare începând cu 10 octombrie.

Articolul precedentRoma. Zece mii de oameni au protestat împotriva impunerii Certificatului Verde Covid. Forțele de ordine au intervenit cu tunuri de apă
Articolul următorNoapte plină de tenis de la Indian Wells. Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu joacă în turul al treilea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here