Acasă Actualitate Moscova. Plata călătoriilor la metrou se poate face prin intermediul recunoașterii faciale

Moscova. Plata călătoriilor la metrou se poate face prin intermediul recunoașterii faciale

184
0

Capitala Rusiei a introdus plata călătoriilor prin intermediul recunoașterii faciale în toate cele 240 de stații de metrou. Criticii ideii susțin că datele biometrice ar putea fi folosite în scopuri de supraveghere.

Autoritățile oferă acum navetiștilor opțiunea de a utiliza recunoașterea facială pentru a plăti tariful călătoriilor cu metroul, printr-un sistem numit “Face Pay” pus în funcțiune la turnichetele echipate cu camere de supraveghere. Decizia a fost justificată ca măsură de limitare a răspândirii coronavirusului, în timp ce criticii ideii aduc în discuție că același sistem este folosit de poliție în identificarea protestatarilor, care apoi sunt reținuți sau chiar arestați.

“Moscova este primul oraș din lume în care acest sistem funcționează la o asemenea scară“, a declarat Maxim Liksutov, șeful departamentului de transport al capitalei ruse. Liksutov a adăugat că utilizarea serviciului “Face Pay” este voluntară și că metodele clasice de plată vor rămâne în continuare în uz.

Deși departamentul de transporturi al orașului a declarat că datele călătorilor vor fi criptate pentru a fi păstrate în siguranță, grupurile care apără drepturile digitale afirmă că sistemul ar putea încălca confidențialitatea și drepturile omului.

Roskomsvoboda, un grup dedicat protejării drepturilor digitale și a libertății de informare, a avertizat că Face Pay ar putea fi utilizat în scopuri de supraveghere. Anterior, primăria Moscovei a anunțat că va urma să lanseze un sistem de recunoaștere facială în metrou pentru a identifica infractorii căutați în 2018, când Rusia a găzduit Cupa Mondială de fotbal.

Articolul precedentPrințul William critică miliardarii lumii implicați în proiectele de turism spațial
Articolul următorMobilizare la nivel european, după ajutorul cerut de România. Italia, Germania, Olanda, Polonia și Danemarca sar în ajutorul nostru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here