Acasă Actualitate Marea Britanie. O nouă mutație a tulpinii Delta se răspândește în Regat....

Marea Britanie. O nouă mutație a tulpinii Delta se răspândește în Regat. Nu se știe încă dacă este responsabilă pentru numărul mare de infectări și spitalizări din ultimele zile

175
0

Semnal de alarmă în Marea Britanie, unde o nouă mutație a tulpinii Delta se răspândește rapid. Numărul infectărilor crește accelerat de câteva zile, ajungând la aproape 50.000. Se studiază dacă subtipul AY.4.2. este mai grav decât varianta mamă, Delta.

O nouă mutație a virusului Sars CoV 2, derivată din varianta Delta, se răspândește rapid în Marea Britanie. Cercetătorii au identificat-o recent și este deja responsabilă pentru aproximativ 10 la sută din cazuri. Varianta AY.4.2 este monitorizată de Agenția pentru securitate a sănătății din Marea Britanie.

Potrivit unui studiu apărut în Financial Times, ar fi cu 10-15 la sută mai contagioasă decât Delta. Nu este însă clar dacă această mutație este responsabilă pentru numărul mare de infectări și spitalizări din ultimul timp. Autoritățile britanice sunt îngrijorate și de rata modestă a vaccinării în rândul copiilor de 12-15 ani, corelată cu creșterea infectărilor printre elevi.

Unii experți vorbesc despre furtuna perfectă în domeniul sanitar, luând în calcul și gripa sezonieră.

Cu alte infecţii respiratorii virale, cu tot ceea ce înseamnă acest lucru pentru şcoli, dar şi pentru sistemul public de sănătate copleşit, sunt îngrijorări că în această toamnă şi iarnă vor fi mari probleme.

În Marea Britanie, rata vaccinării populației de peste 12 ani este de 80%. Potrivit unor informații apărute în presa americană, mutația AY.4.2 a fost detectată și în SUA. Deocamdată, sunt 6 cazuri. Impactul este analizat de experți.

Articolul precedentKlaus Iohannis: Convoc mâine o ședință cu responsabilii guvernamentali pentru instituirea unor noi restricții. Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete, nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum
Articolul următorGuvernul Cioloș nu a reușit să obțină votul de învestitură al Parlamentului. Doar 88 de parlamentari au votat pentru, iar criza politică continuă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here