Acasă Actualitate Exercițiu româno-american în Marea Neagră. Avioanele F-16 românești au simulat lupte aeriene...

Exercițiu româno-american în Marea Neagră. Avioanele F-16 românești au simulat lupte aeriene cu avioane americane F-15

429
0

Piloții români ai avioanelor F-16 au exersat lupte aeriene cu piloții americani de la bordul avioanelor F-15, în cadrul unui exercițiu militar comun desfășurat în aceste zile în zona Mării Negre în România, Bulgaria și Grecia, informează Centrul de Comandă al Forțelor Aeriene NATO.

Exercițiul militar , intitulat „Castle Forge”, va continua să se desfășoare în următoarele săptămâni.

„Statele Unite își reafirmă angajamentul pentru apărarea colectivă și interoperabilitate în rândul aliaților NATO, în regiunea Mării Negre, prin operațiunea Castle Forge. Avioane americane de vânătoare F-15 Strike Eagle de la baza forțelor aeriene Seymour Johnson din Carolina de Nord au efectuat antrenamente împreună cu forțele aeriene elene, bulgare și române. În România, avioanele F-15E Strike Eagle au fost dislocate la Baza 86 Aeriană Borcea”, se arată într-un comunicat al ambasadei SUA postat pe pagina de Facebook a instituției.

Conform MApN, piloții români au realizat mai multe misiuni „în zona Mării Negre” alături de partenerii americani dar și canadieni, care asigură în prezent poliția aeriană la Marea Neagră.

„Exerciţiul are ca scop principal demonstrarea coeziunii în aplicarea măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, precum și capacitatea de dislocare rapidă a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE) în scopul susținerii acestor măsuri”, conform MApN.

Articolul precedentEconomia Chinei se clatină, iar renunțarea la liberalizarea economică a început deja
Articolul următorFacebook, în fața celei mai mari crize din istorie. „Facebook Papers” dezvăluie practicile companiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here