Acasă Actualitate O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave în portul...

O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave în portul Midia Năvodari, după ce un furtun s-a spart

110
0

Ministerul Mediului a anunţat, dimineaţă, că s-a produs poluare cu păcură în portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave, cea mai mare parte pe mal, restul între navă şi cheu.

”ABA Dobrogea-Litoral informează că azi, 28.10.2021, ora 2:00 AM, în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, judeţul Constanţa, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart. A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal şi 20% s-a scurs între navă şi cheu”, anunţă, joi, Ministerul Mediului.

Sursa citată a precizat că personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu a început să limiteze răspândirea poluării în apă.

A fost anunţat tot personalul disponibil din portul Midia, precum şi firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curăţare.
”În acest moment, la faţa locului sunt toate instituţiile cu rol de combatere a poluării. Între navă şi cheu, pe o lungime de 30 m, lăţime de 0.5 m (distanţa între navă şi cheu) şi grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă şi îngheţată, datorită temperaturii scăzute”, a mai precizat Ministerul Mediului.

Potrivit instituţiei, păcura va fi îndepărtată de firmele specializate şi dotate corespunzător după plecarea navei. Este şi o suprafaţă de sol (cheu) afectată. Acvatoriul este în siguranţă.
”Inspectorii ABA Dobrogea-Litoral sunt la faţa locului, urmează să fie aplicate sancţiuni. Când va fi posibil, se va relua descărcarea navei, care va mai dura încă 24 ore până la finalizare”, a mai transmis Ministerul Mediului.

Articolul precedentCentrul de vaccinare “Neghiniță” din capitală, închis temporar de Primăria Sectorului 2, sub suspiciunea de eliberare de certificate false. Poliția și Parchetul au descins în această dimineață pentru a ridica probe
Articolul următorMiniștrii de Finanțe din UE au aprobat PNRR-ul României. Este ultimul pas înainte ca țara noastră să ceară un avans de 3,8 miliarde de euro, din totalul alocat de 29 de miliarde

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here