Acasă Actualitate Patru liberali și-au dat demisia din PNL. Ionel Dancă, fost purtător de...

Patru liberali și-au dat demisia din PNL. Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt al Guvernului Orban: ”Noua conducere este desprinsă de realitate”

90
0

Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. Miercuri şi-au anunţat demisiile deputaţii Ionel Ştefan şi Alexandru Kocsis şi senatorul Ovidiu Florean.

Deputatul Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt în Guvernul Orban şi-a dat demisia, joi, din grupul parlamentar PNL, el urmând a activa ca neafiliat. Este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL, după plecarea lui Ludovic Orban. Miercuri, şi-au anunţat demisiile deputaţii Ionel Ştefan şi Alexandru Kocsis şi senatorul Ovidiu Florean. Dancă afirmă că sunt şi alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL în perioada următoare, şi a dat ca exemplu pe deputatul Luminiţa Barcari, care şi ea şi-ar fi dat demisia.

”Începând de astăzi, sunt un parlamentar liber al PNL, voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a spus Dancă, la Parlament, el arătând că în PNL, a fost în faţa oamenilor cu un program de guvernare care a primit votul de încredere la alegerile parlamentare, în formulă de guvernare cu USR şi UDMR.

El a spus că ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are legătură cu votul românilor din 2020. ”Prin urmare, ca un gest de protest faţă de actuala conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis au aruncat ţara în haos şi au abandonat programul de guvernare şi măsurile incluse în acest program, mi-am depus astăzi demisia din grupul PNL”, a arătat el.

Ionel Dancă a atacat conducerea PNL, despre care spune că ”cerşeşte sprijin de la PSD, cu căciula în mână” şi, culmea, această solicitare de sprijin din partea PSD să fie refuzată. ”Este o umilinţă prin care PNL trece în această perioadă şi eu nu pot fi părtaş la trădarea aşteptărilor românilor în ceea ce priveşte partidul”, a mai declarat Ionel Dancă.
Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Orban a mai spus că ”guvernarea PNL a eşuat, atât în ceea ce priveşte soluţiile de combatere a pandemiei, suntem într-un dezastru sanitar, dar şi în alte sectoare, prioritare pentru România”. ”Guvernarea exercitată de noua conducere a PNL a abandonat toate măsurile şi programele de sprijin pentru români”, a mai spus Ionel Dancă. ”Noua conducere a PNL este desprinsă de realitate, nu vine cu soluţii reale şi legitime la problemele românilor”, a arătat el.

Ionel Dancă a anunţat că sunt şi alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL în perioada următoare. ”Da, suntem mai mulţi parlamentari PNL care îl vom urma pe Ludovic Orban în această decizie, în perioada următoare”, a spus el. Despre viitorul guvern, Ionel Dancă a arătat că trebuie văzut cu ce Cabinet şi ce formulă de guvernare va veni Nicolae Ciucă în Parlament, şi a acuzat ”negocierea netransparentă, nelegitimă, între PSD şi PNL, pentru un guvern minoritar sau pentru o participare disimulată a PSD”.

”Eu nu voi vota nicio formă de Guvern cu PSD, fie pe masă sau pe sub masă”, a afirmat Ionel Dancă. ”De patru luni de zile nu se mai guvernează, toate forţele au avut un singur scop, schimbarea lui Ludovic Orban de la şefia partidului”, a arătat Ionel Dancă. Ionel Dancă a anunţat că mai sunt şi alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL, şi a anunţat că deputatul Luminiţa Barcari, de la Ialomiţa, şi-a depus demisia din grup la Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Articolul precedentJoe Biden: SUA sunt profund îngrijorate de acţiunile coercitive şi agresive ale Chinei în Taiwan
Articolul următorCentrul de vaccinare “Neghiniță” din capitală, închis temporar de Primăria Sectorului 2, sub suspiciunea de eliberare de certificate false. Poliția și Parchetul au descins în această dimineață pentru a ridica probe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here