Acasă Actualitate Kelemen Hunor, despre un guvern minoritar PNL – UDMR: Prima opțiune rămâne...

Kelemen Hunor, despre un guvern minoritar PNL – UDMR: Prima opțiune rămâne negocierea cu USR

592
0

Liderul UDMR a declarat în cadrul unei intervenții la DigiFM că, în opinia sa, guvernul minoritar PNL-UDMR, condus de premierul desemnat Nicolae Ciucă, nu va putea strânge cele 234 de voturi necesare în Parlament pentru investire: “Dacă nu reușești cu USR, pentru mine asta rămâne prima opțiune, trebuie să încerci în altă parte. Nu știu pe ce se bazează colegii noștri care spun că mergem cu guvern minoritar și vom obține votul necesar pentru a investi  guvernul. Dacă fiecare se gândește la orgoliul lezat și la interesul de partid, atunci guvernul nu va trece, pentru că nu are cum să treacă. Dacă se gândește la o perspectivă mai largă și zice, domnule, ok, negociem pe parcurs, atunci va trece“.

De asemenea, acesta a afirmat că alegerile anticipate rămân o opțiune, dar acestea nu vor schima nimic: “Va fi aceeași structură a parlamentului, cu un PSD cu peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că este bine pentru România și cu un USR, PNL, slăbit enorm de mult, și noi sper că vom fi acolo unde suntem și acum“.

“Nu am vorbit eu cu domnul președinte (Klaus Iohannis), în schimb am vorbit cu președintele PNL. Mi-a zis că domnul Ciucă va merge cu guvern minoritar în fața parlamentului, și asta înseamnă că PNL – UDMR în formula deja în mare anunțată, sigur aici nu e vorba de miniștri, și va încerca premierul desemnat să obțină majoritate pentru un guvern minoritar. Eu în continuare cred că trebuie un guvern cu majoritate, și prima opțiune în continuare rămâne cu USR-ul. Chiar am vorbit cu colegii de la USR, era o deschidere pentru a reface coaliția, dar trebuie timp“, a adăugat liderul UDMR.

Dacian Cioloș a declarat că nu partidul său nu va susține un guvern minoritar pe o perioadă determinată, iar PSD a spus că se va alătura unul eventual armistițiu politic între PNL, USR și UDMR, cu condiția asumării planului de măsuri pe care l-a propus săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.