Acasă Extern Germania depășește pentru prima dată de la debutul pandemiei o incidență medie...

Germania depășește pentru prima dată de la debutul pandemiei o incidență medie de 2 la mie, la nivel național, de două ori mai mare decât cea a Franței, dar de patru ori mai mică decât cea a României sau a Marii Britanii

357
0

Potrivit Institutului Robert Koch, Germania a înregistrat luni o rată record de incidență de 201,1 la suta de mii de persoane (2 la mie) pe săptămână, cea mai mare înregistrată de la începutul pandemiei de coronavirus. Recordul anterioar era de 197,6 la suta de mii de persoane și fusese stabilit în decembrie 2020, înainte de începerea campaniei de vaccinare.

Raportul ECDC, care urmărește situația pe două săptămâni, arată că Germania, care are o rată de vaccinare de 69% din totalul populației, a depășit Polonia, care are o rată de vaccinare de 56%. Acest lucru ar putea fi explicat de numărul mai mare al emigranților din Germania, care trăiesc în comunități compacte de favorizează transmiterea virusului.

Totuși, rata mai mare de vaccinare din Germania, precum și infrastructura sanitară, țin mortalitatea la sub 10 decese la milion  (înregistrată în ultimele două săptămâni din octombrie), în continuare una dintre cele mai mici din Europa.

În acest timp, Marea Britanie, o țară cu o rată de vaccinare similară cu cea a Germaniei, a ajuns la o medie de 955 de cazuri noi de infectare cu coronavirus la suta de mii de locuitori, depășind Bulgaria și apropiindu-se de România. Mortalitatea rămâne însă și în UK de șapte ori mai mică decât în cele două țări aflate în coada clasamentului UE, din punct de vedere al vaccinării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.