Acasă Actualitate Iași. DSP ia în calcul transferarea pacienților Covid de la spitalul mobil...

Iași. DSP ia în calcul transferarea pacienților Covid de la spitalul mobil din Lețcani către alte unități, din cauza temperaturilor scăzute

727
0

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iași, Vasile Cepoi, susține că instalația de căldură de la Spitalul Mobil Lețcani este “inadecvată” în raport cu temperaturile scăzute din aceste zile. A precizat că firma angajată de Asociaţia Euronest, proprietarul spitalului, caută soluţii pentru a asigura confortul termic necesar pacienţilor Covid internaţi în această unitate medicală, dar că autorităţile iau în calcul inclusiv mutarea pacienţilor în alte spitale din Iaşi.

“Vom avea sub zero grade pe timpul nopţii şi căutăm soluţii. Instalaţia de căldură de la Spitalul Mobil Leţcani este inadecvată. Vrem să prevenim situaţia în care în saloane să fie frig. Firma angajată de Euronest a transmis că a găsit soluţii, dar noi ne pregătim şi cu soluţii alternative. Vrem să avem o soluţie de rezervă pentru a evita situaţia ca pacienţii să fie supuşi la hipotermie. Soluţia este să creăm paturi de terapie intensivă în alte spitale, în saloane care nu sunt de terapie intensivă, dar care au guri de oxigen“, a afirmat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi, potrivit News.ro.

Totuși, directorul asigură că problema asigurării căldurii în unitatea medicală va fi rezolvată în curând: “Avem asigurări că în proporţie de 90 la sută soluţiile firmei care se ocupă de verificările de la spitalul mobil sunt corecte şi că nu va trebui să mutăm pacienţii.”

În momentul de față, în unitatea de la Lețcani sunt internați 28 de pacienți cu forme severe de Covid, precum și 27 de pacienți cu forme ușoare sau medii. Pentru ultimele două categorii, mai sunt disponibile 13 paturi.

Spitalul mobil a fost finalizat în iulie 2020. Un an mai târziu, pe fondul numărului scăzut de cazuri de Covid, a intrat în conservare. A fost din nou operaționalizat la începutul lunii octombrie, în contextul valului patru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.