Acasă Actualitate Incendiu într-un salon al Spitalului de Boli Infecțioase Movila din Ploiești (unitate...

Incendiu într-un salon al Spitalului de Boli Infecțioase Movila din Ploiești (unitate suport Covid). Doi pacienți au decedat, iar alți 15 au fost transferați la secția UPU a Spitalului Județean. O infirmieră cu arsuri a fost transportată la București

126
0

Un nou incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, într-un spital COVID. Doi pacienţi au murit, iar 18 au fost evacuaţi de pompieri la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Unei infirmiere, care a încercat să salveze un pacient, i s-a aprins combinezonul și a suferit arsuri pe corp. Incendiul s-a manifestat la parterul spitalului suport COVID Movila Vulpii din Ploieşti cu puţin timp după ora patru. Aproximativ 20 de pacienţi erau internaţi acolo. Flăcările au cuprins unul dintre saloane.

Potrivit pompierilor, incendiul este în acest moment lichidat. Acesta s-a produs într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de 20 de metri pătrați, cu degajări mari de fum.

Raed Arafat, aflat la fața locului, a declarat că cei doi pacienți erau ventilați non-invaziv, astfel că era o încărcătură de oxigen în încăpere: “Infirmiera a mișcat un pat ca să pună un aparat în priză, apoi am înțeles că s-a declanșat incendiul. Poate a fost o scânteie, urmează să stabilim. Pompierii au ajuns rapid, au stins incendiul în trei minute. Infirmiera a suferit arsuri la nivelul membrelor și urmează să fie dusă la Spitalul Floreasca. Nu putem arăta cu degetul pe nimeni, nici vorbă de eroare umană. Mișcarea patului făcută de infirmieră era normală”.

Managerul Serviciului de Ambulanță Prahova a declarat la Digi 24 că apelul la 112 a fost făcut la ora 04:16. Potrivit acestuia, printre persoanele rănite este și o angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din corp: “La fața locului am găsit două persoane decedate. Este vorba despre doi bărbați cu vârste de 74 și 75 de ani. Toți pacienții internați depindeau de oxigen”.

Pompierii transmit că două persoane au decedat și 20 au fost evacuate și urmează să fie transferate la Spitalul Județean Prahova. Spitalul Movila este unitate suport Covid.

Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Articolul precedentStatele UE susțin că decizia Belarusului de a încuraja migranții din Orientul Mijlociu să pătrundă ilegal în Polonia poate fi considerată un “atac hibrid”, care reprezintă baza legală pentru noi sancțiuni împotriva Minskului
Articolul următorA dispărut jucătoarea de tenis Shuai Peng care spus că ar fi fost violată de vicepremierul Chinei Zhang Gaoli

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here