Acasă Actualitate Marcel Ciolacu: Vom merge la președintele României cu două variante pentru funcția...

Marcel Ciolacu: Vom merge la președintele României cu două variante pentru funcția de prim-ministru. Una dintre variante este ca aceasta să fie ocupată prin rotație de președinții PSD și PNL

321
0

Negocierile pe programul de guvernare al viitorului Guvern PNL-PSD-UDMR au continuat duminică, urmând să se stabilească cine va da ministrul la Finanţe, Justiţie şi Muncă. După o săptămână de discuții și negocieri, liderii PNL și PSD tot mai au puncte importante din programul de guvernare asupra cărora au viziuni diferite. Pentru ca e așteptată și o întâlnire cu șeful statului, cele două partide ar putea stabili și un premier pe care să-l propună președintelui.

”Urmează să mergem la președintele României cu două variante și să stabilim. Știți foarte bine că președintele României este îndreptățit prin Constituție să desemneze primul ministru. Este varianta, prima, prin rotație, președinții celor două partide, vom vedea și varianta agreată de către președinte”, a declarat liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, la finalul rundei de negocieri de duminică cu PNL, pe programul de guvernare.

Întrebat dacă a doua varianta este aceea de a stabili din start un premier dintr-unul dintre cele două partidă, Marcel Ciolacu a spus că ”este posibil”.

Anterior, președintele PNL, Florin Cîțu, spunea că partidele nu au ajuns la discuțiile despre funcția de premier: ”Trebuie să ne înțelegem pe partea de program de guvernare. Sper că putem să discutăm astăzi despre propunerea de premier. Am văzut mesajul public al președintelui Iohannis. Vom ajunge la o înțelegere. Astăzi lucrăm pe Finanțe, Justiție și Muncă”, declara acesta. ”Vom merge la domnul președinte cu câteva propuneri de premier”, mai spunea liderul PNL.

Articolul precedentIndia. Școlile din New Delhi se închid timp de o săptămână din cauza poluării
Articolul următorFlorin Cîţu: Vom face o şedinţă la partid când vom avea forma finală a programului de guvernare. Noi toţi am agreat că mâine va fi forma finală a acestuia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here