Acasă Extern Bulgaria. A treia rundă de alegeri legislative din acest an. Un partid...

Bulgaria. A treia rundă de alegeri legislative din acest an. Un partid anticorupție, înființat cu doar câteva săptămâni în urmă, a obținut un sfert din voturi și are șanse mari să formeze guvernul

42
0

Sondajele exit-poll arată o cursă strânsă între Partidul “Continuăm Schimbarea”, de centru, și GERB, Partidul Conservator al premierului Boyko Borissov, la guvernare în ultimii zece ani, ambele partide fiind cotate cu aproximativ 24% din voturile bulgarilor.

În același timp, actualul președinte, Rumen Radev, unul dintre cei mai înverșunați critici ai lui Borissov, pare a fi ratat la limită o victorie din primul tur, obținând 49% din voturi.

Alegerile legislative din aprilie și iulie au avut ca rezultat parlamentete atât de fragmentate încât niciun partid nu a reușit să formeze o coaliție. În ciuda numeroaselor mitinguri de protest împotriva corupției și a lui Borissov, partidele de opoziție nu au reușit să formeze o coaliție de guvernământ după rundele anterioare, dar sunt mari șanse ca acum să se grupeze în jurul Partidului “Continuăm Schimbarea”.

Noul partidul a fost înființat în urmă cu doar câteva săptămâni de către doi oameni de afaceri care au ocupat pentru câteva luni funcțiile de miniștrii ai Economiei și Finanțelor în guvernului interimar anterior, ambii luând parte la protestele împotriva corupției.

Administrația interimară nu a reușit să impună măsuri mai stricte împotriva epidemiei, în condițiile în care Bulgaria este țara din UE cu cea mai mică rată a vaccinării (23%).

Articolul precedentŞeful WTA susţine că Shuai Peng este în siguranţă şi nu e ameninţată fizic
Articolul următorConsiliul UE va sancționa entitățile din Belarus implicate în izbucnirea crizei migranților de la granița cu Polonia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here