Acasă Actualitate Conducerea PNL a votat pentru o înțelegere cu PSD de susținere a...

Conducerea PNL a votat pentru o înțelegere cu PSD de susținere a unui prim-ministru prin rotație, cu primul premier dat de liberali

124
0

Preşedintele PNL a anunţat, marţi, după şedinţa conducerii PNL, că s-a votat sistemul alternativ de premieri, decizia liberalilor fiind ca primul premier să fie dat de PNL. El a precizat că mandatul privind numele premierului este simplu, şi anume preşedintele partidului, şi a arătat că preşedintele Klaus Iohannis are atributul desemnării premierului.

”S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier de la PNL”, a declarat Florin Cîţu, după şedinţă.

Întrebat dacă s-a discutat despre flexibilizarea mandatului în privinţa numelui premierului, Cîţu a precizat că s-a discutat dar nu s-a votat şi că în acest moment, decizia partidului este de a merge cu premier preşedintele partidului.

”Dacă PSD se opune, vedem atunci”, a spus el, despre posibilitatea ca PSD să se opună ca el să fie propunerea de premier.

Florin Cîţu a mai spus că, potrivit negocierilor, unul dintre ministerele avizatoare va merge la partidul care dă premierul, iar alt minister, la celălalt partid, o împărţire urmând a fis şi în cazul MInisterelor Apărării şi Internelor.

Despre discuţia despre numele de premier, şi faptul că PSD nu acceptă ca el să fie premier, Florin Cîţu a precizat că PNL nu a pus niciun fel de condiţie pentru cei de la PSD.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă rămâne o variantă de premier, Florin Cîţu a răspuns: Nu s-a discutat în această seară un alt nume”.

Despre flexibilizarea mandatului, aşa cum a cerut Emil Boc, el a arătat că nu s-a supus la vot. ”Eu am spus şi cum aş fi votat, dar nu s-a supus la vot”, a afirmat Cîţu.

Articolul precedentCiolacu anunţă o nouă întâlnire cu PNL şi UDMR, la ora 13.00, la Parlament: Astăzi sper să terminăm programul de guvernare
Articolul următorViolențe la granița dintre Polonia și Belarus. Migranții au luat cu asalt punctul de trecere a frontierei și au aruncat cu pietre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here