Acasă Extern Șeful forțelor armate ale Marii Britanii: O invazie completă a Ucrainei de...

Șeful forțelor armate ale Marii Britanii: O invazie completă a Ucrainei de către Rusia va fi de un nivel nemaivăzut în Europa de la Al Doilea Război Mondial

636
0

Șeful armatei britanice a avertizat că o invazie completă a Ucrainei de către Rusia va fi cea mai importantă din Europa de la al Doilea Război Mondial. Amiralul Sir Tony Radakin a declarat: ”Cele mai rele scenarii în ceea ce privește o invazie completă a Ucrainei arată că aceasta ar fi la o scară nemaivăzută în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial“.

Temerile privind o eventuală invazie a Ucrainei de către Rusia sunt în creștere, notează Business Insider, iar aceasta ar putea avea loc la sfârșitul anului curent sau la începutul anului viitor. Ucraina și SUA au avertizat cu privire la o potențială invazie a Rusiei, iar experții au declarat luna trecută că acest scenariu este o “posibilitate foarte reală”. Șeful agenției ucrainene de informații declara luna trecută pentru Military Times că Rusia are aproximativ 100.000 de soldați la granițele sale.

SUA și-a avertizat aliații că Rusia ar putea decide să invadeze Ucraina în următoarele câteva luni. Ieri a avut loc un summit online între președintele american Joe Biden și omologul său rus, Vladimir Putin, pe tema situației de la granița cu Ucraina. Conform unui comunicat emis de Casa Albă, în timpul discuțiilor, Joe Biden i-a transmis lui Putin că SUA este pregătită să lanseze sancțiuni economice puternice în eventualitatea unei invazii a Ucrainei, chiar mai grave decât cele adoptate în 2014 (administrația Obama), când guvernul de la Moscova a anexat peninsula Crimeea, însă a exclus posibilitatea ca SUA să trimită militari în Ucraina.

Ulterior, Biden a avut convorbiri telefonice cu liderii europeni, între care președintele Franței, cancelarul Germaniei și premierii Italiei și Marii Britanii, iar în această seară va avea discuții cu liderii statelor NATO est-europene (inclusiv Klaus Iohannis).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.