Acasă Extern Coreea de Sud. Autoritățile au aprobat construirea unui ”oraș plutitor”, în apropiere...

Coreea de Sud. Autoritățile au aprobat construirea unui ”oraș plutitor”, în apropiere de un port

123
0

Coreea de Sud construiește un oraș plutitor ca răspuns pentru creșterea nivelului apelor. Zece mii de persoane ar urma să locuiască după finalizare construcției.

Proiectul “Oceanix City” presupune o serie de mari platforme plutitoare, interconectate, care într-un final pot găzdui circa zece mii de persoane. Încă din 2019 echipa de ingineri, designeri și arhitecți a prezentat planul, pe care l-a propus mai multor municipalități. În final, edilul din Busan, oraș-port din sudul țării, l-a avizat.

Platforme sunt prefabricate, au o suprafață de 20 de mii de metri pătrați și vor fi grupate în jurul unui port. Se pot înălța sau coborî în funcție de nivelul mării, vor fi interconectate prin piste și alte artere și vor putea susține clădiri cu până la șapte niveluri, în care să locuiască până la 300 de persoane.

În final, cartierul va arăta ca o comunitate formată din mai multe sate, cu clădiri de birouri, restaurante, cafenele și locuri de recreație. De asemenea, pentru asigurarea hranei, vor fi amenajate ferme acvatice, grădini și ferme acvaponice, de creștere a peștilor și plantelor într-un sistem recirculant.

Coordonatorul proiectului “Oceanix” este încrezător că acesta va fi gata în 2025 și spune că poartă discuții cu alte zece țări pentru implementarea acestei tehnologii.

Busan este amenințat de creșterea nivelului apelor planetare. Greenpeace Coreea a avertizat că plaja Haeundae ar putea dispărea până în 2030 din această cauză. Potrivit unui studiu, Busan a fost cea mai afectată localitate de inundații, între 2010 și 2020.

Articolul precedentNumărul jurnaliștilor încarcerați din cauza muncii lor a atins un nou record în 2021
Articolul următorAlexandru Rafila îl atacă dur pe Florin Cîțu: De unde atâta încrâncenare din partea unui om care n-a făcut nimic pentru campania de vaccinare? Specialistul în economie, Cîțu, a consultat specialistul în sănătate, Cîțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here