Acasă Actualitate CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț, pentru “atingerea...

CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț, pentru “atingerea imaginii justiției“

235
0

Judecătorul Cristi Danileț a fost anchetat disciplinar la sesizarea Inspecției Judiciare, pentru fapte constând în manifestări pe reţelele de socializare. Potrivit deciziei CSM, “se aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“.

Danileț a explicat că a fost cercetat pentru două videoclipuri postate anul trecut pe rețeaua de socializare TikTok, care țin de viața privată: “într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. (…) Evident, voi formula recurs la ICCJ“.

Secția pentru judecători a CSM a stabilit că Danileț a încălcat articolul 99, litera a), care se referă la “manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu“.

În primul clip, magistratul face mai multe mișcări de karate în timp ce se află într-o piscină, iar la final strigă.

În al doilea clip, acesta arată în fața telefonului cu care era filmat o drujbă de tăiat tufișuri, după care începe să tundă, în ritm energic, gardul viu din spatele său.

În primăvara anului trecut, Instanța Supremă a menținut o sancțiune a CSM pe numele lui Danileț, pentru o postare pe Facebook. Atunci, secția CSM a decis diminuarea salariului cu 5% pentru două luni.

Articolul precedentVladimir Putin i-a cerut lui Boris Johnson un tratat scris prin care NATO s-ar angaja să nu se extindă spre est
Articolul următorGrevă spontană în aproape toate carierele de cărbune ale Complexului Energetic Oltenia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here