Acasă Actualitate Germania. Persoanele vaccinate cu serul Johnson&Johnson prezintă un risc ridicat de reinfectare

Germania. Persoanele vaccinate cu serul Johnson&Johnson prezintă un risc ridicat de reinfectare

129
0

Comitetul consultativ pentru vaccinuri din Germania (STIKO) recomandă o doză de rapel mARN (Pfizer sau Moderna) pentru toate persoanele inoculate cu vaccinul Johnson & Johnson.

STIKO declară oficial că s-a constatat o eficiență relativ scăzută a vaccinului J&J, care se face într-o singură doză, împotriva variantei Delta. De asemenea, recomandă a treia doză (booster) pentru toate persoanele de peste 70 de ani, indiferent de vaccinul pe care l-au primit.

În România nu există o statistică a infectării persoanelor vaccinate, în funcție de vaccinul pe care l-au făcut, sau aceasta nu a fost făcută publică, dar doza unică de la J&J a devenit extrem de populară, peste 868 de mii de români (15% din total vaccinați) preferând-o celorlalte tipuri de vaccin.

Pe de altă parte, numai astăzi Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 22 din cele 282 de persoane care au decedat în ultimele 24 de ore erau vaccinate. Două dintre acestea nu aveau comorbități cunoscute. Grupul nu a precizat ce fel de vaccinuri primiseră persoanele decedate, dar ponderea acestora (7,8%) este similară mediei săptămânale raportate de INSP.

Articolul precedentFlorin Cîțu rămâne varianta de prim-ministru a PNL
Articolul următorCel mai mare număr de decese, de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, 357 de persoane au murit, 33 erau vaccinate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here