Acasă Actualitate Directorul OMS cere ”stoparea de urgență” a vaccinării cu a treia doză

Directorul OMS cere ”stoparea de urgență” a vaccinării cu a treia doză

705
0
Close-up of potential vaccines vials for Covid-19 for medical test in scientist's hands during research and development in laboratory.

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin (booster) anti-Covid în unele țări, în timp ce inoculările din Africa întârzie, este ”imorală, incorectă și nedreaptă și trebuie oprită”, potrivit directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

”A începe inocularea cu cea de-a treia doză este într-adevăr cel mai mare rău pe care îl putem face ca și comunitate globală. Este nedrept și, de asemenea, incorect, pentru că nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent, care nu are nicio capacitate de producție prin alte mijloace“, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS recomandă administrarea dozei suplimentare (booster) persoanelor imunocompromise, dar se opune puternic vaccinării cu a treia doză a populației la scară largă, până când un număr cât mai mare de persoane la nivel mondial va fi vaccinat cu o primă doză de ser anti-Covid.

Țările din America de Sud, America de Nord, Europa, Asia, și Oceania au vaccinat cu cel puțin o doză peste 50% din propria populație, în timp ce doar 7% din populația Africii a primit măcar o doză, a mai spus Tedros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.