Acasă Actualitate Mircea Geoană rămâne încă un an Secretarul General Adjunct al NATO

Mircea Geoană rămâne încă un an Secretarul General Adjunct al NATO

346
0

Mircea Geoană a confirmat că mandatul său ca Secretar General Adjunct al NATO a fost prelungit cu un an. Este cea mai înaltă poziție politică deținută de un român într-o organizație internațională.

Geoană, care ocupă funcția de Secretar General Adjunct al NATO începând cu data de 16 octombrie 2019, a precizat că se simte ”onorat” de decizia Secretarului General Jens Stoltenberg de a-i prelungi mandatul cu încă un an.

Postarea integrală de pe Facebook:

„Acum doi ani, pe 16 octombrie 2019, am preluat funcția de Secretar General Adjunct al NATO. O mare onoarea, dar și o provocare, să fiu primul lider din Centrul și Estul Europei care ocupă o astfel de funcție. Au fost doi ani intenși, plini de provocări, dar și de mari satisfacții. Am învățat și progresat enorm, ca om și ca lider.

Sunt onorat de decizia Secretarului General Jens Stoltenberg de a-mi prelungi mandatul cu încă un an, până în octombrie 2023. Voi putea astfel să contribui la negocierea, adoptarea și implementarea noului Concept Strategic și a agendei NATO 2030.

Nimic mai important decât să asigurăm adaptarea Alianței noastre la un mediu de securitate profund modificat și să continuăm să protejăm în față oricărei amenințări securitatea și prosperitatea celor 30 de națiuni aliate și a celor 1 miliard de cetățeni, de a căror încredere depinde în mod esențial succesul nostru comun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.