Acasă Actualitate Organizația Mondială a Sănătății trimite în România un expert pentru situații de...

Organizația Mondială a Sănătății trimite în România un expert pentru situații de urgență sanitară

117
0

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trimite la București un expert pentru situații de urgență sanitară, care va rămâne în țară două luni. Organizaţia ia astfel o decizie fără precedent şi se implică în rezolvarea crizei sanitare din România. În acest moment România este una dintre țările cele mai afectate la nivel global din cauza pandemiei COVID-19.

Reprezentanta OMS își începe discuțiile cu autoritățile din România mâine, când se va întâlni, în teleconferință, cu conducerea INSP. De miercuri, reprezentanta OMS va merge și în teritoriu pentru a vedea care sunt cauzele pentru care crește numărul de infectări, dar și motivul pentru rata scăzută a vaccinării.

Reprezenta OMS și cei ai autorităților din România vor discuta modul în care organizația se poate implica pentru a ajuta România să depășească criza a dus sistemul sanitar aproape de colaps, dar și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

În ciuda statisticilor și a numărului de persoane care îşi pierd viaţa zilnic după infectarea cu SARS-COV-2, a celor care sunt internaţi zilnic la ATI sau a recordurilor de noi infectări, Guvernul a refuzat să carantineze Ilfovul și Bucureștiul, zona cea mai afectată de pandemie.

Articolul precedentMircea Geoană rămâne încă un an Secretarul General Adjunct al NATO
Articolul următorVladimir Putin rupe legăturile diplomatice cu NATO. Rusia ordonă Alianței să încheie misiunea din Moscova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here