Acasă Actualitate Marea Britanie. Recunoașterea facială folosită în școli pentru a primi taxele de...

Marea Britanie. Recunoașterea facială folosită în școli pentru a primi taxele de la elevi

380
0

Nouă școli din North Ayrshire, Scoția, au început să primească plăți de la copii pentru prânz, utilizând software-ul de recunoaștere facială pentru a identifica automat fiecare elev.

Sistemul va accelera cozile și va reduce riscurile infectării cu COVID-19 care se putea contracta prin plăți cu cardul și scanerea de amprente digitale.

Dar unii părinți și militanți avertizează asupra expunerii copiilor la supravegherea biometrică și s-au plâns că nu sunt siguri că elevii au fost informați în mod adecvat cu privire la riscurile de confidențialitate.

„Este cel mai rapid mod de a recunoaște pe cineva pe pământ”, a declarat pentru ziarul Financial Times David Swanston, directorul general al CRB Cunninghams – compania care a furnizat sistemul.

„Într-o școală secundară aveți la dispoziție aproximativ 25 de minute pentru a servi un potențial de 1.000 de elevi. Deci, avem nevoie de un randament rapid la punctul de vânzare”, a adăugat el, spunând ziarului că timpul mediu de tranzacție folosind sistemul a fost de cinci secunde pe elev.

Potrivit consiliului North Ayrshire, 97% dintre copii sau părinții lor și-au dat consimțământul la utilizarea recunoașterii faciale în școli. Departamentul pentru Educație spune că nu monitorizează utilizarea tehnologiei de către școli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.