Acasă Actualitate SUA. FBI a descins la locuința din Washington a lui Oleg Deripaska,...

SUA. FBI a descins la locuința din Washington a lui Oleg Deripaska, unul dintre apropiații președintelui rus Vladimir Putin

174
0

Autoritățile americane desfășoară “activități de aplicare a legii” la casa oligarhului rus Oleg Deripaska din Washington, a informat marți NBC News, citând un purtător de cuvânt al agenției de informații.

Descinderea este legată de o investigație federală din afara New York-ului, conform purtătorului de cuvânt, care nu a putut oferi alte informații. O sursă familiarizată cu acest caz a declarat că ancheta este “în curs de desfășurare”, dar nu a furnizat alte detalii.

Aleea din fața locuinței omului de afaceri rus a fost izolată cu bandă galbenă, iar mai multe mașini ale forțelor de ordine sunt parcate pe strada unde se află domiciliul acestuia. Un agent FBI păzește aleea și mulți alții au fost văzuți intrând și ieșind din vila amplasată în cartierul Kalorama din Washington.

Deripaska, un miliardar influent care deține o parte din acțiunile gigantului aluminiului Rusal, a fost sancționat de SUA în 2018, după presupusa ingerință rusă în alegerile din 2016. Acesta a fost cercetat, printre altele, pentru spălare de bani și pentru interceptarea ilegală a unui oficial guvernamental. La începutul acestui an, Deripaska a pierdut un proces pentru anularea sancțiunilor.

Articolul precedentMarea Britanie. Recunoașterea facială folosită în școli pentru a primi taxele de la elevi
Articolul următorKlaus Iohannis: Convoc mâine o ședință cu responsabilii guvernamentali pentru instituirea unor noi restricții. Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete, nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here