Acasă Actualitate Norvegia. Autoritățile au hotărât vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și...

Norvegia. Autoritățile au hotărât vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani cu o singură doză, după vaccinărea completă a aproape 90% dintre adulți

842
0

Ministerul norvegian al Sănătății a precizat că vaccinarea cu a doua doză a copiilor nu reprezintă o urgență la acest moment, mai ales pentru că aceștia nu sunt la fel de predispuși la infectarea cu coronavirus ca și adulții și, de asemenea, pentru că prima doză de ser anti-Covid are o eficiență de 85% împotriva virusului. Protecția oferită de prima doză de vaccin se menține până la 16 săptămâni de la administrare.

“O a doua doză de ser anti-Covid prezintă de asemenea și un risc rar de dezvoltare ale unor afecțiuni ale inimii, precum miocardită sau pericardită, în special în rândul băieților și bărbaților tineri”,a precizat Institutul Norvegian de Sănătate Publică într-un comunicat.

Institutul a precizat că această situație va fi evaluată din nou la începutul anului viitor, pe măsură ce studiile aflate acum în desfășurare vor oferi informații mai detaliate cu privire la riscuri și beneficii.

Suedia, Danemarca și Finlanda au suspendat vaccinarea tinerilor de până la 18 ani și adulților cu vârste de până la 30 de ani cu serul Moderna, după ce au fost raportate posibile efecte secundare rare, printre care miocardita. Cele trei țări folosesc acum vaccinul Pfizer pentru vaccinarea persoanelor din aceste categorii de vârstă.

În urmă cu două luni, consilierii pentru vaccinuri ai guvernului britanic au recomandat suspendarea campaniei de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani, considerând că sunt prea puține informații privind riscul de miocardită. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost singurul aprobat de autoritățile norvegiene în rândul copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.