Acasă Actualitate Sudan. UPDATE: Lovitură de stat în desfășurare. Prim-ministrul și patru miniștri au...

Sudan. UPDATE: Lovitură de stat în desfășurare. Prim-ministrul și patru miniștri au fost arestați de o grupare militară

270
0

UPDATE: Președintele Franței, Emmanuel Macron, a condamnat lovitura de stat militară din Sudan și a cerut eliberarea de urgență a prim-ministrului civil al țării, dar și a celorlalți miniștri arestați luni dimineață.

Forțe armate neidentificate au arestat cel puțin patru miniștri și un civil din consiliul de guvernare, iar prim-ministrul se află în arest la domiciiliu, potrivit unor canale de știri sudaneze.

Mai multe surse au raportat o întrerupere a serviciilor de internet în capitala Khartoum, ceea ce face dificil accesul la informații privind desfășurarea evenimentelor.

Principalul grup politic democratic din Sudan a cerut oamenilor să iasă în stradă pentru a contracara ceea ce numește a fi “o lovitură de stat, în desfășurare”. Ieri, în capitala Khartoum s-au desfășurat demonstrații în favoarea unei intervenții militare împotriva guvernului.

Luna trecută, o altă tentativă militară de lovitură de stat a eșuat. Viața politică din Sudan este tensionată încă din aprilie 2019, când fostul lider, Omar al-Bashir (fost ofițer, a cucerit el însuși puterea, în 1989, în urma unei lovituri de stat) a fost răsturnat de un puci militar.

Articolul precedentPrim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, discută astăzi cu reprezentanţii USR despre Programul de guvernare
Articolul următorMarcel Ciolacu neagă negocierile cu PNL pentru intrarea la guvernare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here