Acasă Actualitate Valeriu Gheorghiță: A treia doză de Moderna va fi administrată de săptămâna...

Valeriu Gheorghiță: A treia doză de Moderna va fi administrată de săptămâna viitoare cu o concentrație înjumătățită, după o recomandare a Agenției Europene a Medicamentului

121
0

Coordonatorul campaniei de vaccinare anunță că a treia doză de Moderna va fi administrată de săptămâna viitoare cu o concentrație înjumătățită, după o recomandare a Agenției Europene a Medicamentului în acest sens.

„Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat administrarea celei de a treia doze Moderna, după cel puțin 6 – 8 luni de la doza 2. Pentru doza a treia se recomandă o doză înjumătățită față de schema inițială. Vom avea o ședință în cadrul Comitetului de Vaccinare și foarte probabil vom adopota și noi aceeași recomandare, de săptămâna viitoare”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a anunțat și că de săptămâna viitoare, vor fi eligibile pentru a primi o doză suplimentară persoanele care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson (administrat în doză unică). “Vom decide care va fi strategia pentru persoanele vaccinate cu Johnson, în condițiile în care de luna viitoare vor fi eligibile primele persoane pentru a primi doza booster. Cel mai probabil, va fi recomandat un vaccin ARN Mesager, dar nu este exclus să folosim o a doua doză cu Johnson”, a mai spus Gheorghiță.

În ceea ce privește vaccinul Moderna, compania a anunțat luni că formula sa oferă ”un răspuns imunitar robust” la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, precizând că acestora le-a fost administrat un ser cu o concentrație diminuată la jumătate față de cea folosită pentru un adult.

Articolul precedentGreenpeace a prezentat topul celor mai poluante multinaționale. Coca-Cola, pe primul loc
Articolul următorSUA confirmă că există în prezent discuții pentru adăugarea României în programul de renunțare la obligativitatea vizelor (Visa Waiver)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here