Acasă Actualitate Greenpeace a prezentat topul celor mai poluante multinaționale. Coca-Cola, pe primul loc

Greenpeace a prezentat topul celor mai poluante multinaționale. Coca-Cola, pe primul loc

82
0

Coca-Cola, alături de Pepsico, Unilever şi Nestle sunt companiile care au poluat cel mai mult cu plastic anul trecut, citează Agerpres. Datele au fost prezentate de Greenpeace, care realizează anual acest studiu.

Coca-Cola s-a situat pe primul loc în acest top. De altfel, compania ce produce băuturi răcoritoare a ocupat prima poziţie în fiecare din 2018 încoace, de atunci de când Greenpeace a început să realizeze acest studiu. Conform datelor, Coca-Cola produce peste 3 milioane de tone de deşeuri prin recipientele de plastic folosite la îmbutelierea produselor sale. Unilever s-a situat pe locul 3 şi a depăşit astfel Nestle în acest top al poluatorilor cu plastic. Top 10 este completat de companii precum Procter &Gamble, Mondelez, Philip Morris, Danone, Mars şi Colgate-Palmolive.

Studiul Greenpeace a fost realizat cu ajutorul a 11.000 de voluntari care au curăţat plajele din 45 de ţări. Greenpeace aminteşte şi impactul poluării cu plastic asupra schimbărilor climatice, având în vedere că 99% din aceste ambalaje sunt fabricate folosind combustibili fosili în industria petrochimică.

Mai trebuie menţionat şi că cei de la Coca-Cola au fost principalul poluator cu plastic în Europa şi Africa. În Statele Unite ale Americii, locul 1 este deţinut de Nestle, prin produsele de la Solo Cup şi Starbucks.

Articolul precedentThe Washington Post cere audierea în Congres a expertului Peter Daszak, reprezentantul SUA în comisia OMS de investigare a originilor pandemiei
Articolul următorValeriu Gheorghiță: A treia doză de Moderna va fi administrată de săptămâna viitoare cu o concentrație înjumătățită, după o recomandare a Agenției Europene a Medicamentului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here