Acasă Actualitate Timișoara. Primăria încă nu a rezolvat problema apei calde și căldurii, deși...

Timișoara. Primăria încă nu a rezolvat problema apei calde și căldurii, deși anunțase ieri că a găsit o soluție temporară

389
0

Sunt două zile de când Timișoara a rămas fără căldură. Marți a fost oprită furnizarea gazului către compania de termoficare (Colterm), din cauza datoriilor acesteia la E.ON, iar prin urmare peste 50 de mii de gospodări și majoritatea spitalelor din municipiu au rămas fără apă caldă și căldură.

Miercuri, primarul Dominic Fritz a declarat că municipalitatea va semna de urgență un contract cu un nou furnizor de gaz, în valoare de 5 milioane de lei, iar sistemul de termoficare va fi repornit de miercuri seara, însă în această dimineață a revenit și a anunțat că furnizorul s-a răzgândit și nu mai semnează contractul.

Mesajul integral postat de primarul Fritz pe Facebook:

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public.

Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat.

Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans.

Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale.

Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză.

Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.