Acasă Actualitate Marcel Ciolacu: Discut cu Nicolae Ciucă. Nu am negocieri cu PNL

Marcel Ciolacu: Discut cu Nicolae Ciucă. Nu am negocieri cu PNL

128
0

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că nu are negocieri cu PNL. El a specificat că are o comunicare cu prim-ministrul desemnat, considerând că este obligat să aibă această comunicare în calitate de lider de partid.

„În primul rând, nu cred că e important dacă există întâlniri sau nu există întâlniri (între conducerea PSD şi premierul desemnat – n.r.). Şi astăzi de dimineaţă am stat de vorbă telefonic cu prim-ministrul desemnat şi încercăm să găsim o soluţie politică pentru a depăşi această criză. (…) Eu am o comunicare cu prim-ministrul desemnat, chiar consider că sunt obligat ca lider de partid, indiferent dacă sunt la putere sau în opoziţie, indiferent dacă voi vota sau nu un astfel de Guvern, trebuie să existe această comunicare. Nu am, în schimb, negocieri cu PNL, ca să fiu foarte bine înţeles”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat de ce are întâlniri neoficiale, ascunse, cu liderii PNL şi cu premierul desemnat.

Întrebat dacă PSD îşi doreşte să intre la guvernare într-un Guvern condus de Nicolae Ciucă, Ciolacu a răspuns: „PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestor crize şi să fie parte la rezolvarea acestor crize, de aceea am şi înaintat 10 măsuri urgente pe care ar trebui să le ia orice Guvern care este învestit. Dacă nu se vor lua aceste măsuri în Guvern, atunci o să le facem prin lege în Parlament. (…) În interiorul partidului există o opţiune clară de a nu susţine un guvern minoritar”.

Referitor la opoziția vehementă a lui Florin Cîţu față de intrarea PSD la guvernare, Marcel Ciolacu a răspuns: „Dumneavoastră credeţi că domnul Florin Cîţu este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România? Eu am altă părere”.

Articolul precedentStatul român preia prin Romgaz divizia ExxonMobil care deține parțial zăcământul de gaze din Marea Neagră
Articolul următorPremierul desemnat Nicolae Ciucă anunță că nu își va depune mandatul, chiar dacă negocierile cu PSD și USR decurg greu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here