Acasă Actualitate Nouă țări au oferit României asistenţă prin mecanismul de protecţie civilă în...

Nouă țări au oferit României asistenţă prin mecanismul de protecţie civilă în lupta cu Sars-CoV-2

93
0

Danemarca, Polonia, Olanda, Serbia, Germania, Franța, Italia, Slovacia, Austria. Nouă ţări au oferit asistenţă României, aflată în plin val patru al îmbolnăvirilor de Covid-19, prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene în ultimele trei săptămâni, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Săptămâna aceasta, o echipă medicală din Danemarca şi una din Polonia au sosit la Bucureşti pentru a-i ajuta pe medicii români să trateze numărul tot mai mare de pacienţi cu COVID-19.

350 de concentratoare de oxigen din rezerva rescEU găzduită de Ţările de Jos au fost livrate României, în plus faţă de cele 200 de concentratoare de oxigen din rescEU livrate la începutul acestei luni.

În ultimele zile, prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE, Serbia a livrat 170 concentratoare de oxigen şi 6.365 de doze de anticorpi monoclonali, în timp ce Germania a oferit 12.750 de unităţi de anticorpi monoclonali, iar Slovacia a oferit 1.000 doze de anticorpi monoclonali, 500.000 de teste antigen şi alte dispozitive medicale.

Tot prin intermediul mecanismului, Polonia a făcut o a doua ofertă de 150 de concentratoare de oxigen, 55 de monitoare cardiace, 50 de aparate respiratorii şi alte materiale.

„Mecanismul european de protecţie civilă continuă să îşi dovedească utilitatea în lupta actuală împotriva pandemiei de COVID-19. Aş dori să mulţumesc Serbiei pentru prima sa ofertă de asistenţă prin intermediul mecanismului, precum şi Austriei, Danemarcei, Franţei, Germaniei, Italiei, Ţărilor de Jos, Poloniei şi Slovaciei pentru asistenţa continuă acordată României. UE îşi menţine angajamentul de a canaliza toate ajutoarele necesare către România şi alte ţări care au nevoie de sprijin”, a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, citat în comunicat.

În urma solicitării României de asistenţă prin intermediul mecanismului UE de protecţie civilă, Austria a oferit 1.075 de pachete de diferite medicamente folosite în terapie intensivă, în timp ce Franţa a oferit alte 89.030 de flacoane de medicamente, 18 ventilatoare, echipamente medicale şi accesorii.

Toate acestea se adaugă celor 50 de concentratoare de oxigen din Polonia, 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali din Italia, 15 ventilatoare şi opt concentratoare de oxigen din Danemarca, furnizate României.

O echipă medicală din Republica Moldova, care a sosit în România în urmă cu două săptămâni, continuă să ofere asistenţă medicală de specialitate. De asemenea, pacienţi români cu COVID-19 au fost transportaţi în Ungaria, Polonia şi Austria pentru tratament.

Articolul precedentGuvernul Ciucă (minoritar) va fi supus dezbaterii și votului de încredere al Parlamentului miercuri. Miniștrii propuși (PNL și UDMR) vor fi audiați marți
Articolul următorConstruirea unui zid împotriva migranţilor la frontiera UE a Poloniei cu Belarusul, validată de Parlamentul polonez

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here