Acasă Actualitate Trei dintre primele cinci țări din lume care raportează în ultimele săptămâni...

Trei dintre primele cinci țări din lume care raportează în ultimele săptămâni cele mai multe decese provocate de coronavirus se află în Europa de Est: Rusia, Ucraina și România. Un român moare de Covid la fiecare 5 minute

391
0

Numărul cazurilor de coronavirus înregistrate până în prezent în estul Europei a depășit duminică 20 de milioane, potrivit unui raport al Reuters. Publicația notează că regiunea se confruntă cu cel mai grav focar de la începutul pandemiei, iar statele de aici au cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa. Mai puțin de jumătate din populație a primit cel puțin o doză de ser anti-Covid.

În medie, în regiune se înregistrează peste 83.700 de cazuri noi pe zi, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2020. Deși are doar 4% din populația lumii, în Europa de Est se înregistrează aproximativ 20% din toate cazurile noi raportate la nivel global.

În România, spitalele sunt supraaglomerate, iar paturile de ATI sunt ocupate complet în toată țara. Morgile funcționează și ele la capacitate maximă. Potrivit Reuters, virusul a ucis o persoană la fiecare cinci minute, în medie, luna aceasta.

Peste 40% din toate cazurile noi raportate în Europa de Est s-au înregistrat în Rusia, 120 de persoane fiind testate pozitiv la fiecare cinci minute, potrivit Reuters. Vineri, a fost raportat un nou record de decese provocate de Covid, pentru a patra zi consecutivă. Până acum, Rusia a vaccinat aproximativ 36% din populație cu o singură doză.

Slovacia a raportat 3.480 de cazuri noi de Covid pe 19 octombrie, cel mai mare număr zilnic din martie, au arătat miercuri datele Ministerului Sănătăţii. Țara are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din UE, cu puțin peste jumătate din populația adultă inoculată complet. Acest lucru a contribuit la o creștere mai rapidă a numărului de cazuri comparativ cu statele vecine.

Ucraina a înregistrat vineri un nou record zilnic de noi cazuri și decese asociate coronavirusului, pentru a doua zi la rând. De asemenea, a extins starea de urgență care permite autorităților să impună restricții până la sfârșitul anului.

Ungaria conduce topul ratei de vaccinare al regiunii, cu 62% din populație imunizată cu cel puțin o doză. Potrivit Our World in Data, la polul opus se află Ucraina, cu 19% din populație vaccinată cu cel puțin o doză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.