Acasă Actualitate BREAKING NEWS | Nicolae Ciucă renunță la mandatul de premier desemnat, după...

BREAKING NEWS | Nicolae Ciucă renunță la mandatul de premier desemnat, după ședința PNL

152
0

Nicolae Ciucă a decis să-și depună mandatul de premier desemnat. El și-a anunțat colegii din Biroul Executiv cu privire la această decizie. Urmează ca mâine, la prima oră, să vină la Parlament, pentru a reface procedura. Așa cum a depus lista și programul de guvernare, mâine Nicolae Ciucă trebuie să vină și să-și depună mandatul. Calendarul pentru audieri și votul din plen urmează să fie anulat, iar în acest moment liberalii analizează ce trebuie făcut în viitorul apropiat.

Mâine va fi și o ședință a Biroului Politic Național, în care vor decide flexibilizarea mandatului pentru negocierea unui guvern plin, și nu a unuia minoritar. Iar mandatul se referă la discuții cu toate partidele, cu excepția AUR. Potrivit unor surse liberale, este posibil ca la viitoarele consultări să vină tot cu Nicolae Ciucă – propunere de premier, iar în jurul acestuia să se construiască o majoritate preferabil, susțin surse din partid, cu PSD. Mai ales că mâine ne așteptăm, ca într-o ședință a Biroului Permanent al Camerei Deputaților, să fie învestit, cu voturile PNL, Sorin Grindeanu – actual vicepreședinte al Camerei ca președinte interimar al acestei camere, un semn de bunăvoință pentru cei de la PSD.

Articolul precedentMinistrul Muncii: Pensiile vor fi indexate cu minimum 6% anul viitor şi alocaţiile vor fi majorate cu 20% de la 1 ianuarie
Articolul următorFlorin Cîțu: Vom negocia cu toate partidele responsabile pentru un Guvern majoritar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here