Acasă Actualitate Sorin Grindeanu (PSD), președinte interimar al Camerei Deputaților

Sorin Grindeanu (PSD), președinte interimar al Camerei Deputaților

378
0

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, va prelua, de marţi, preşedinţia interimară a Camerei Deputaţilor, conform deciziei Biroului permanent al forului legislativ.

Sorin Grindeanu a fost desemnat președinte interimar al Camerei Deputaților pentru următoarele două săptămâni.

Acesta a obținut 7 voturi: 4 de la PSD, unul de la UDMR, unul de la minorități și unul de la AUR.
PNL s-a abtinut de la vot.
USR a susţinut-o pe Cristina Prună, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru a prelua şefia interimară a forului legislativ, potrivit liderului deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu.

„Acum două săptămâni am făcut un gest de bunăvoinţă, i-am oferit, i-am dat un vot lui Florin Roman să ocupe această funcţie interimar pentru o perioadă de două săptămâni. De la sfârşitul săptămânii trecute părea că avem o înţelegere şi să preia Cristina Prună pentru următoarele două săptămâni. Între timp, nu îmi este foarte clar, pare că nu mai sunt aşa de hotărâţi. Opţiunea noastră este să o susţinem pe Cristina Prună. Credem că este o modalitate corectă de a împărţi responsabilitatea în perioada aceasta până se alege un preşedinte plin la Camera Deputaţilor”, a afirmat Moşteanu.

Potrivit acestuia, USR a exclus susţinerea unui reprezentant al PSD pentru a ocupa această funcţie. „Credem că varianta cea mai bună este să preia Cristina Prună pentru următoarele două săptămâni şi apoi, tot aşa, domnul Roman până o să avem o majoritate şi putem avea un vot pentru un preşedinte plin”, a adăugat Ionuţ Moşteanu.

Pe 13 octombrie, Ludovic Orban şi-a depus demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor, iar Florin Roman a preluat interimar funcţia pentru o perioadă de două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.