Acasă Actualitate Incendiul de la Oituz. Peste 200 cartuşe rămase în pădure din timpul...

Incendiul de la Oituz. Peste 200 cartuşe rămase în pădure din timpul conflictelor armate, găsite de pirotehniști. Pompierii se luptă de cinci zile cu flăcările

356
0

În incendiul de la Oituz au fost găsite mai multe elemente de muniţie, însă nimeni nu a fost rănit, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

Pirotehniştii au fost chemaţi încă de luni la faţa locului şi până acum au găsit peste 200 cartuşe rămase în pădure din timpul conflictelor armate.

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (vânt puternic pe direcţia SE-NV şi secetă prelungită) şi a terenului greu accesibil, incendiul s-a propagat la nivelul solului. Pe timpul manifestării incendiului au fost iniţiate elemente de muniţie, rămase din timpul conflictelor armate, care nu au pus în pericol forţele şi mijloacele aflate la locul intervenţiei. De asemenea, echipa pirotehnică în urma operaţiunilor de cercetare şi detecţie a terenului a identificat şi ridicat, în vederea distrugerii, un număr de 211 cartuşe calibru 7,92 mm”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Incendiul de pădure de pe fondul Ocolului Silvic Privat Oituz, care a izbucnit duminică, s-a extins pe 28 hectare.

Pompierii intervin pentru a cincea zi consecutivă şi fără întrerupere pentru stingerea flăcărilor.

Intervenția este dificilă pentru că terenul e foarte accidentat, iar accesul este dificil și periculos, deoarece pe acolo a trecut linia frontului în Primul Război Mondial și se află elemente de muniție rămasă neexplodată.

Luni şi miercuri, o aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române configurată pentru stingerea incendiilor a acţionat în sprijinul pompierilor de la ISU Bacău care intervin la incendiul de pădure de la Oituz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.