Acasă Actualitate Industria românească a frânat în octombrie, pentru a șaptea lună consecutiv. De...

Industria românească a frânat în octombrie, pentru a șaptea lună consecutiv. De această dată au scăzut însă și încasările, în ciuda prețurilor mai mari

662
0
  • În luna octombrie 2021 producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu -1,5% ca serie brută și cu -0,9% ca serie ajustată sezonier;
  • Faţă de octombrie 2020, producţia industrială a fost mai mică atât ca serie brută (-8,6%), cât și ca serie ajustată (-6,1%).
  • În primele zece luni din 2021, producţia industrială a crescut cu +8,3% ca serie brută și cu +9,1% ca serie ajustată, față de aceeași perioadă din 2020.

În același timp, Institutul Național de Statistică a calculat o scădere de -0,2% a încasărilor din industrie, în octombrie 2021, față de septembrie, în ciuda creșterilor semnificative de prețuri “la poarta fabricii”, de +6% numai în octombrie față de septembrie. Pe ultimul an, prețurile industriale au crescut cu +27%, dar încasările întreprinderilor industriale au fost în octombrie 2021 cu doar +3,4% mai mari decât în octombrie 2020.

Deși comenzile noi din industrie au crescut în octombrie cu +1,9% față de septembrie, ele rămân cu -2% sub nivelul de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.