Acasă Actualitate Marea Britanie. Premierul Johnson confirmă primul deces cu Omicron. Avertizează că tulpina...

Marea Britanie. Premierul Johnson confirmă primul deces cu Omicron. Avertizează că tulpina “se răspândește fenomenal” și a ajuns la o pondere de 40% a cazurilor din Londra

197
0

Boris Boris Johnson a anunțat că “cel puțin un pacient confirmat cu Omicron a decedat. Ideea că Omicron este o versiune mai blândă a Covid ar trebui să fie dată la o parte, și să recunoaștem ritmul pur și simplu ritmul în care se răspândește”. Prim-ministrul britanic nu a oferit mai multe detalii despre persoana respectivă.

Sajid Javid, ministrul Sănătății, a transmis că în Anglia zece pacienți cu Omicron sunt internați în spitale. Primul caz de infectare cu tulpina originară din sudul Africii a fost identificat în Marea Britanie pe 27 noiembrie. Până acum, au fost confirmate peste 3.130 de cazuri.

Duminică, premierul a anunțat că toată populația cu vârste peste 18 ani va avea șansa să facă a treia doză înainte de finalul anului. Totodată, a făcut un nou apel la imunizare, după ce Agenția de Sănătate a arătat că doza booster crește eficiența vaccinului la 70-75% în fața Omicron, dar și că schema cu două doze oferă o protecție redusă.

Sky News scrie că platforma pentru programare la vaccinare a căzut de mai multe ori în această dimineață, din cauza numărului prea mare de persoane care au accesat-o.

După identificarea primelor cazuri cu varianta Omicron, autoritățile au reintrodus carantina celor care revin în UK “până la un test PCR negativ”. În Anglia, masca de protecție a devenit obligatorie în magazine și în mijloacele de transport în comun. Accesul în cluburi și săli de spectacole se face, acum, în baza certificatului Covid.

Articolul precedentCraiova. Amplă operațiune a DIICOT alături de FBI și Europol, pentru prinderea unui hacker bănuit că ataca mari companii din țară și din străinătate
Articolul următorLukașenko amenință din nou UE cu oprirea tranzitului gazelor ca represalii pentru sancțiunile împotriva Belarusului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here