Acasă Extern Ucraina. Ministrul Apărării acuză Germania că blochează prin veto în interiorul NATO...

Ucraina. Ministrul Apărării acuză Germania că blochează prin veto în interiorul NATO furnizarea de arme către Kiev

106
0

Într-un interviu pe Financial Times, Oleksii Reznikov, noul ministru al Apărării de la Kiev, spune că, în ultima lună, Berlinul și-a folosit dreptul de veto în interiorul NATO pentru a bloca achiziționarea de către Ucraina a unor lansatoare anti-dronă și a sistemelor anti-lunetist prin intermediul Agenției de Suport și Achiziții a NATO. Totuși, Germania a cedat în privința lansatoarelor anti-dronă, catalogându-le în final ca fiind arme defensive.

“Germanii încă lucrează cu rușii la conducta Nord Stream 2 și, în același timp, ne blochează nouă achiziția unor arme defensive. Este foarte nedrept”, a spus Reznikov, referindu-se la gazoductul rusesc, care trece prin Marea Baltică până în Germania și ocolește rutele de alimentare existente prin Ucraina.

Financial Times mai arată că guvernul de la Kiev se străduiește să-și acopere cât mai repede lacunele în capacitatea militară de apărare, dar aliații NATO se tem că furnizarea de armament Ucrainei ar putea fi considerată de Putin o provocare, sau chiar un pretext pentru escaladarea conflictului.

Articolul precedentRusia. Într-un interviu în care deplânge destrămarea URSS, Vladimir Putin mărturisește că a lucrat ca “bombardier” (taximetrist de ocazie) în anii ’90
Articolul următorFormula 1. Max Verstappen este noul campion mondial, după o cursă palpitantă în care l-a depășit pe Lewis Hamilton în ultimul tur. Este primul titlu din cariera olandezului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here