Acasă Extern Rusia. Într-un interviu în care deplânge destrămarea URSS, Vladimir Putin mărturisește că...

Rusia. Într-un interviu în care deplânge destrămarea URSS, Vladimir Putin mărturisește că a lucrat ca “bombardier” (taximetrist de ocazie) în anii ’90

413
0

Vladimir Putin a vorbit într-un interviu despre perioada URSS și job-ul pe care l-a avut în acea perioadă.

Nu este prima dată când președintele rus vorbește deschis despre regretul său față de destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, pe care acum o numește ca fiind “colapsul Rusiei Istorice”. Declarațiile lui Vladimir Putin au fost făcute într-un film documentar numit “Rusia, Ultima Istorie”, difuzat duminică de televiziunea de stat. Actualul președinte, care înainte de căderea URSS a fost agent KGB în Germania de Est a mărturisit că, ulterior, după ce a demisionat din serviciul secret, s-a întors în Rusia și s-a angajat la Primăria din Sankt Petersburg, dar a fost nevoit, ca mulți alți ruși, să-și suplimenteze veniturile personale lucrând noaptea ca “bombila” (bombardier, porecla dată în Rusia taximetriștilor de ocazie). “E neplăcut să vorbesc despre asta, să fiu sincer, dar din păcate așa a fost”, și-a comentat Putin experiențele din tinerețe.

BBC remarcă faptul că declarațiile lui Putin ar putea alimenta speculații cu privire la intențiile sale de anexare a Ucrainei, mai ales că nu este prima dată nici când Putin declară că ucrainienii și rușii sunt același popor. Pe 12 iulie anul acesta, după o altă perioadă tensionată în care Rusia urmează să invadeze Ucraina, Vladimir Putin a publicat pe site-ul Kremlinului un articol de opinie în aceeași idee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.