Acasă Actualitate Turcia. Președintele Erdogan a ordonat declararea persona non grata a 10 ambasadori...

Turcia. Președintele Erdogan a ordonat declararea persona non grata a 10 ambasadori străini, inclusiv pe cei ai SUA, Germaniei și Franței

76
0

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a ordonat declararea persona non grata a 10 ambasadori străini, inclusiv pe cei ai SUA, Germaniei și Franței. Îi acuză de presiuni făcute asupra guvernului său pentru eliberarea din închisoare a omului de afaceri Osman Kavala, despre care spun că a fost condamnat pe nedrept pentru finanțarea protestelor din 2013 și a puciului eșuat din 2016.

Cei zece diplomați aparțin Canadei, Danemarcei, Germaniei, Franței, Olandei, Norvegiei, Suediei, Finlandei, Noii Zeelande și SUA și au cerut, printr-un comunicat public emis săptămâna trecută, o soluționare rapidă și justă a cazului lui Osman Kavala. Ulterior, oficialii au fost convocați pentru explicații la ministerul turc de Externe.

Osman Kavala a fost arestat în 2017, sub acuzațiile de finanțare a protestelor anti-guvern din Turcia, din 2013, și, de asemenea, pentru participarea la lovitura de stat din 2016. Kavala s-a aflat în arest timp de patru ani fără condamnare, în ciuda cererilor de eliberare lansate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care a constatat că arestarea acestuia a fost bazată pe motive politice, iar acuzațiile aduse nu pot fi susținute de dovezi clare.

Articolul precedentGazprom suspendă livrările de gaze naturale către Republica Moldova de la 1 decembrie
Articolul următorProteste în Franța și Estonia. Francezii cer legislativului să nu prelungească restricţiile anti COVID, iar estonienii au demonstrat împotriva vaccinării obligatorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here