Acasă Actualitate Turcia. Președintele Erdogan a ordonat declararea persona non grata a 10 ambasadori...

Turcia. Președintele Erdogan a ordonat declararea persona non grata a 10 ambasadori străini, inclusiv pe cei ai SUA, Germaniei și Franței

355
0

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a ordonat declararea persona non grata a 10 ambasadori străini, inclusiv pe cei ai SUA, Germaniei și Franței. Îi acuză de presiuni făcute asupra guvernului său pentru eliberarea din închisoare a omului de afaceri Osman Kavala, despre care spun că a fost condamnat pe nedrept pentru finanțarea protestelor din 2013 și a puciului eșuat din 2016.

Cei zece diplomați aparțin Canadei, Danemarcei, Germaniei, Franței, Olandei, Norvegiei, Suediei, Finlandei, Noii Zeelande și SUA și au cerut, printr-un comunicat public emis săptămâna trecută, o soluționare rapidă și justă a cazului lui Osman Kavala. Ulterior, oficialii au fost convocați pentru explicații la ministerul turc de Externe.

Osman Kavala a fost arestat în 2017, sub acuzațiile de finanțare a protestelor anti-guvern din Turcia, din 2013, și, de asemenea, pentru participarea la lovitura de stat din 2016. Kavala s-a aflat în arest timp de patru ani fără condamnare, în ciuda cererilor de eliberare lansate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care a constatat că arestarea acestuia a fost bazată pe motive politice, iar acuzațiile aduse nu pot fi susținute de dovezi clare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.