Acasă Actualitate Guvernul SUA a donat Armatei Române o aeronavă de transport Hercules C-130

Guvernul SUA a donat Armatei Române o aeronavă de transport Hercules C-130

107
0

“O aeronavă de tip C-130 Hercules, varianta H, transferată, cu titlu gratuit, din excedentul Guvernului Statelor Unite ale Americii către Forţele Aeriene Române, a aterizat marți, 14 decembrie, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa  «Aurel Vlaicu»“, a transmis Ministerul Apărării.

“Țara noastră este printre primele state partenere căreia, în cadrul noului program C-130 Ramp to Ramp (R2R), îi este afluită în zbor şi transferată direct o aeronavă operaţională americană“, a mai transmis MApN. Forțele Aeriene Române mai au în dotare cinci aeronave C-130 Hercules, dintre care patru de tip „B” și una de tip „H”. Aceasta din urmă a ajuns în posesia statului în 2007.

Armata română urmează să cumpere peste o mie de blindate de tip ușor, în următorii cinci ani, pentru care va plăti peste 3,7 miliarde de lei.

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale.

Articolul precedentMarea Britanie. Legea certificatului Covid inițiată de guvern a trecut de parlament, dar cu voturile opoziției. Premierul Johnson se confruntă cu “o rebeliune” în propriul partid
Articolul următorMaia Sandu declară că Moldova dorește să adere la UE “mai devreme decât mai târziu” și că a informat Rusia cu privire la decizie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here