Acasă Extern Marea Britanie. Legea certificatului Covid inițiată de guvern a trecut de parlament,...

Marea Britanie. Legea certificatului Covid inițiată de guvern a trecut de parlament, dar cu voturile opoziției. Premierul Johnson se confruntă cu “o rebeliune” în propriul partid

552
0

Mai mult de un sfert dintre conservatori au votat împotriva “Planului B” propus de Boris Johnson în Camera Comunelor, un set de măsuri ce extinde obligativittatea purtării măștii în majoritatea spațiilor deschise, condiționează accesul în cluburi și la evenimente mari de certificatul Covid și introduce vaccinarea obligatorie a angajaților din sistemul de sănătate și a asistenților sociali. În ciuda amplei “rebeliuni”, noile măsuri (care se vor aplica doar în Anglia) au trecut de parlament. Însă guvernul britanic se clatină, mai ales în contextul dezvăluirilor privind petrecerile de Crăciun de anul trecut din biroul premierului Johnson, într-o perioadă de carantină strictă.

Mai mulți parlamentari conservatori au declanșat procedura de schimbare a conducerii partidului care constă în redactarea unor scrisori de neîncredere la adresa lui Johnson. Dacă se vor strânge 55 de astfel de scrisori, conducerea Partidului Conservator va trebui să treacă printr-un “vot de încredere”. Dacă Johnson pierde acest vot este nevoit să demisioneze și, odată cu el, tot cabinetul. Dacă îl câștigă, rămâne în funcție și nu poate fi contestat din nou timp de 12 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.