Acasă Economie IBM și Samsung anunță dezvoltarea unei noi tehnologii care ar permite o...

IBM și Samsung anunță dezvoltarea unei noi tehnologii care ar permite o autonomie de o săptămână pentru bateriile telefoanelor mobile

112
0

Companiile IBM și Samsung au anunțat dezvoltarea unei tehnologii care reduce consumul și ar permite o autonomie de o săptămână bateriilor telefoanelor mobile.

În esență este vorba despre redesenarea arhitecturii plăcilor de bază prin așezarea chipurilor pe verticală. Prin noul design, tranzistorii formează un efect de câmp de transport vertical (VTFET), permițând curentului să circule în sus și în jos, în locul circuitelor în plan orizontal utilizate în prezent.

Deși va mai dura până la folosirea modelelor VTFET în telefoanele comercializate, cele două companii cred că această tehnologie ar putea oferi “o dublare a performanței și, implicit, o reducere de 85% a consumului de energie” față de modelele actuale. IBM și Samsung menționează că transpusă în domeniul telefoniei mobile, această tehnlogie “va permite încărcarea o dată pe săptămână”. Alte aplicații ar putea fi în domeniul criptării datelor sau în cel al construcției de nave spațiale.

În vară, Intel a prezentat primul tranzistor care permite ordonarea verticală, iar recent a anunțat la rândul său un plan pentru dezvoltarea acestei tehnologii.

Articolul precedentLudovic Orban anunţă înfiinţarea noului său partid
Articolul următorMarea Britanie. Legea certificatului Covid inițiată de guvern a trecut de parlament, dar cu voturile opoziției. Premierul Johnson se confruntă cu “o rebeliune” în propriul partid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here