Acasă Extern Ucraina. Parlamentul a aprobat legea ce permite trupelor militare străine să participe...

Ucraina. Parlamentul a aprobat legea ce permite trupelor militare străine să participe la exerciții pe teritoriul țării

165
0

Proiectul a fost propus chiar de către președintele Volodymyr Zelenskiy, iar conform acestuia, Ucraina va organiza 10 exerciții militare de amploare anul viitor.

Aceasta este considerată o încercare a Kievului de a intensifica cooperarea militară cu țările occidentale, pe fondul tensiunilor recente cu Rusia. Ministrul ucrainean al Apărării a afirmat înaintea votului că în 2022, 21 de mii de militari ucraineni vor participa la astfel de exerciții în prezența a mii de militari din SUA, Marea Britanie, Polonia și România.

De asemenea, proiectul a fost aprobat la o zi după ce Vladimir Putin i-a cerut lui Boris Johnson un tratat scris prin care NATO s-ar angaja să nu se extindă spre est. Analiștii cred că aceasta este mai degrabă o retorică ce ar urma să justifice un atac al Rusiei asupra Ucrainei.

Până la această oră, Moscova nu a avut o reacție oficială cu privire la noua lege aprobată de parlamentul ucrainean.

Articolul precedentMaia Sandu declară că Moldova dorește să adere la UE “mai devreme decât mai târziu” și că a informat Rusia cu privire la decizie
Articolul următorCercetătorii avertizează că unul dintre cei mai mari ghețari din Antarctica riscă “modificări dramatice” în următorii 5-10 ani și să se topească, din cauza fisurării banchizelor de gheață

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here