Acasă Extern Germania. Noul ministru al Apărării reacționează la pretențiile Rusiei de a avea...

Germania. Noul ministru al Apărării reacționează la pretențiile Rusiei de a avea un drept de veto asupra armamentului și trupelor din estul Europei: “Nu poate dicta NATO astfel de lucruri.”

435
0

Noul ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat duminică, într-o vizită la trupele germane din Lituania, că țările NATO vor discuta propunerile Rusiei, dar nu vor permite Moscovei “să-și dicteze” termenii de securitate.

Moscova a oferit vineri SUA și aliaților săi o listă de cereri, între care nu numai un drept de veto privind o eventuală aderare a Ucrainei la Alianță, dar inclusiv în privința trupelor și armamentului din țările membre, admise în NATO după 1997, practic toate țările din Europa de Est.

Christine Lambrecht a spus: “Trebuie să rezolvăm tensiunile actuale la nivel diplomatic, dar trebuie să luăm și măsuri credibie pentru descurajarea unui eventual atac al Rusiaie”. Ministrul Apărării din Lituania, Arvydas Anusauskas, aflat alături de doamna Lambrecht a declarat că NATO trebuie să reziste intenției Moscovei de a împărți din nou Europa în sfere de influență: “Trebuie să sprijinim Ucraina cu toate mijloacele, inclusiv prin furnizarea de armament letal”, a spus el, fără a oferi alte detalii.

Națiunile occidentale au amenințat Rusia numai cu sancțiuni economice severe în cazul în care Moscova ar escalada în continuare conflictul din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.