Acasă Actualitate Londra. Ciocniri între poliție și manifestanți la un protest împotriva restricțiilor epidemice

Londra. Ciocniri între poliție și manifestanți la un protest împotriva restricțiilor epidemice

197
0

Ciocniri între poliție și manifestanți în Londra, la un protest împotriva restricțiilor epidemice. Primarul orașului, Sadiq Khan, a declarat răspândirea Omicron drept “situație de incident major”.

Mii de oameni au mărșăluit prin Londra într-un “Miting al Libertății”, a doua zi după ce Marea Britanie a înregistrat un record de 92 de mii de cazuri noi, cele mai multe de la începutul pandemiei.

Pe fondul informațiilor că ar urma măsuri suplimentare și condiționarea accesului în locurile neesențiale de certificatele de vaccinare, manifestanții s-au adunat în Piața Parlamentului, au atacat cu ouă un magazin în care clienții purtau măști (reintroduse relativ recent la interior), iar apoi s-au îmbrâncit cu polițiștii.

În aceeași zi, primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat “situație de incident major”, un fel de stare locală de urgență ce permite adoptarea unor măsuri suplimentare, în condițiile răspândirii variantei Omicron.

 

Articolul precedentAdministrația SUA crede că mai are la dispoziție o lună pentru a preveni un război între Rusia și Ucraina
Articolul următorMarea Britanie. Secretarul Apărării susține că este “puțin probabil” ca statul sau aliații săi să trimită trupe pentru a apăra Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here