Acasă Actualitate Doar un singur pat disponibil la ATI în toată țara

Doar un singur pat disponibil la ATI în toată țara

347
0

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), 1.561 de pacienți cu Covid sunt internate în secțiile de terapie intensivă, dintre care 23 sunt minori. Autoritățile arată că la nivel național mai este liber un singur pat liber pentru pacienții cu Covid, în județul Timiș.

“De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 131 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare”, mai anunță GCS.

Timp de trei zile, între 5 și 7 octombrie, în toată țara nu mai erau locuri libere pentru pacienții infectați cu coronavirus, fără alte afecțiuni medicale. Pe 5 octombrie au fost anunțate 252 de decese, pe 6 octombrie 331, pe 7 octombrie 263, iar astăzi, 357 (un record).

Ministrul interimar al Sănătății a anunțat joi seară că, în continuare, va fi suplimentat numărul locurilor la ATI. De asemenea, Ungaria și-a exprimat posibilitatea de a trata pacienți români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.