Acasă Actualitate Florin Roman a demisionat din funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării,...

Florin Roman a demisionat din funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării, după controversele din spațiul public referitoare la studiile absolvite și informațiile din CV-ul său

114
0

Florin Roman a anunțat pe Facebook că și-a înaintat demisia din funcția de ministrul al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Mesajul fostului ministru:

”Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”.

Mai devreme, rectorul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a explicat că Roman nu a urmat cursurile la Universitate și că l-a rugat să-și ”corecteze rapid CV-ului și să dea explicații”.

CV-ul lui Florin Roman este disponibil pe site-ul Camerei Deputaților. Acesta a fost numit ministrul al Cercetării pe 25 noiembrie, când Guvernul Ciucă a fost învestit de parlament. Roman mai este bănuit că a plagiat o parte din lucrarea de disertație, susținută în 2012 la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității ”Titu Maiorescu”.

Articolul precedentCercetătorii avertizează că unul dintre cei mai mari ghețari din Antarctica riscă “modificări dramatice” în următorii 5-10 ani și să se topească, din cauza fisurării banchizelor de gheață
Articolul următorGuvernul a adoptat OUG privind implementarea formularului digital de intrare în România, din 20 decembrie. Poate fi completat și după intrarea în țară, în maximum 24 de ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here