Acasă Actualitate Guvernul a adoptat OUG privind implementarea formularului digital de intrare în România,...

Guvernul a adoptat OUG privind implementarea formularului digital de intrare în România, din 20 decembrie. Poate fi completat și după intrarea în țară, în maximum 24 de ore

154
0

”Cetățenii trebuie să completeze certificatul cu 24 de ore înainte de intrarea în țară. Dacă nu reușesc, pot să-l completeze în 24 de ore, la domiciliu, după intrarea în țară. Dacă nu o fac, vor fi amendați”, a precizat ministrul Rafila.

Nerespectarea obligației de completare a formularului digital reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de 5.000 lei, conform actului normativ adoptat.

Declarațiile ministrului Sănătății:

Adoptarea unui act normativ privind limitarea transmiterii tulpinii Omicron. Avem și în țară deja zece cazuri. Ne-am aliniat deciziilor CE, în ceea ce privește formularele digitale de localizare a pasagerilor. Documentul nu împiedică circulația, ci ne ajută să localizăm rapid contacții celor infectați, și DSP să facă rapid anchete epidemiologice.

Este o procedură de identificare rapidă a contacților persoanelor infectate. Poliția de Frontieră are un rol important în aplicarea acestei măsuri. STS a facilitat ca sistemul existent în prezent să poate fi updatat cu acest document.

Cetățenii trebuie să completeze certificatul cu 24 de ore înainte de intrarea în țară. Dacă nu reușesc, pot să-l completeze în 24 de ore, la domiciliu, după intrarea în țară. Dacă nu o fac, vor fi amendați.

Articolul precedentFlorin Roman a demisionat din funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării, după controversele din spațiul public referitoare la studiile absolvite și informațiile din CV-ul său
Articolul următorSonda Parker dezvoltată de NASA a devenit prima navă spațială care trece prin atmosfera Soarelui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here