Acasă Actualitate Noi măsuri anunţate de prefectul Capitalei. Sunt vizaţi toţi angajaţii din Bucureşti

Noi măsuri anunţate de prefectul Capitalei. Sunt vizaţi toţi angajaţii din Bucureşti

339
0

România a înregistrat peste 14.000 de noi cazuri şi 279 de decese cauzate de Covid-19, în ultimele 24 de ore. Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns astăzi, 9 octombrie, la 12,65 la mia de locuitori.

În acest context, Alexandra Văcaru, prefectul Capitalei, a anunţat noi măsuri la nivelul Bucureştiului. Astfel, angajatorii trebuie să decaleze programul şi să-l organizeze pe ture, poliţiştii şi jandarmii trebuie să intensifice controalele, iar STB va mări numărul de maşini pentru a se evita supraaglomerările.

Întrebată despre o eventuală închidere a şcolilor, prefectul Capitalei a spus că o astfel de decizie se poate lua doar la nivel guvernamental şi a plecat din faţa reporterilor.

„O nouă măsură. Atât angajatorii privaţi, cât şi cei privaţi, care depăşesc 50 de angajaţi au obligaţia să organizeze programul de lucru astfel încât programul să fie decalat, pe grupe, acolo unde nu e posibilă telemunca. Am vorbit cu STB să mărească numărul de maşini pentru a evita aglomerarea. Incidenţa este 12,65 la mia de locuitori şi am dispus Jandarmeriei şi Poliţiei intensificarea controalelor în locurile publice, în special în pieţe, târguri şi mall-uri. Recomand cetăţenilor să respecte regulile de distanţare, şi de asemenea, vaccinarea. Pentru propria noastră sănătate. Închiderea şcolilor e o decizie la nivel gurvenamental. La workshopuri şi cursuri de pregătire este permis accesul a 250 de persoane, în spaţiu închis, şi 300 de persoane, în spaţiu deschis. Evident, toţi vaccinaţi”, a declarat Alexandra Văcaru, prefectul Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.