Acasă Actualitate Austria. Sebastian Kurz a demisionat din funcția de cancelar, urmare a scandalului...

Austria. Sebastian Kurz a demisionat din funcția de cancelar, urmare a scandalului de corpuție în care este implicat

60
0

Sebastian Kurz a demisionat din funcția de cancelar, pe care o ocupă din 2017. El este investigat în mai multe dosare de corupție, printre care dare de mită și abuz de încredere.

Cancelarul a declarat că își părăsește funcția pe fondul acuzațiilor de corupție împotriva acestuia și cabinetului său. Kurz a menționat că funcția pe care o va abandona va fi predată ministrului de Interne, Alexander Schellenberg. De asemenea, cancelarul plănuiește să devină liderul Partidului Popular Austriac, de centru-dreapta.

La începutul săptămânii, procurorii anticorupție au precizat că Sebastian Kurz și alte nouă persoane sunt cercetate pentru luare de mită și abuz de încredere. Atunci, anchetatorii au efectuat mai multe percheziții la sediul partidului conservator din Austria. Partidul Verzilor a cerut vineri demisia cancelarului.

Potrivit procurorilor, între 2016 și 2018, fondurile Ministerului Finanțelor au fost utilizate pentru a manipula sondajele de opinie în favoarea Partidului Popular Austriac.

Sebastian Kurz era investigat în cadrul mai multor dosare, pentru mărturie mincinoasă în comisiile parlamentare cu privire la dosarul care a dus la căderea guvernului precedent, dare de mită și abuz de încredere.

Articolul precedentNoi măsuri anunţate de prefectul Capitalei. Sunt vizaţi toţi angajaţii din Bucureşti
Articolul următorCehia. Opoziţia, victorie în alegerile parlamentare contra partidului premierul Babis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here